11:38 23.08.2015

У Харківській області знешкоджено диверсійну групу, яку координував керівник "Оплоту" Жилін

1 хв читати
У Харківській області знешкоджено диверсійну групу, яку координував керівник "Оплоту" Жилін

У результаті спецоперації СБУ в Харківській області припинено діяльність диверсійної групи, яку координував і фінансував керівник організації "Оплот" Євген Жилін.

"Усіх членів групи затримано. Під час обшуків за місцями проживання диверсантів і обладнаних ними схованок вилучено гранатомет РПГ-18 "Муха", саморобні вибухові пристрої, гранати різних модифікацій тощо", - повідомляє прес-центр УСБУ в Харківській області.

Затриманим повідомлено про підозру за ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

За інформацією спецслужби, групу створив у квітні 2015 році один із керівників т.зв. "МГБ ДНР" на прізвисько "Танк", а згодом передав на зв'язок Жиліну. До її складу входили троє раніше судимих харків'ян, які готували теракти і збирали розвідувальну інформацію про підрозділи антитерористичної операції. Члени групи регулярно виїжджали в Бєлгород (РФ), де звітували представникам російських спецслужб і Є.Жиліну, який перераховував гроші на їхні банківські рахунки.

За даними СБУ, для безпосередньої координації "Танк" направив до Харкова терористку на прізвисько "Лиса", яка з кінця минулого року брала безпосередню участь у бойових діях на Донбасі проти Збройних сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА