10:53 25.08.2015

Україна і кредитори обговорюють можливість списання 20% суми боргу - ЗМІ

1 хв читати
Україна і кредитори обговорюють можливість списання 20% суми боргу - ЗМІ

Україна і кредитори, що ведуть переговори про реструктуризацію єврооблігацій країни, обговорюють можливість списання 20% основної суми боргу, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на свої джерела.

Ніяких домовленостей ще не досягнуто, переговори тривають, прокоментував ситуацію офіційний представник Мінфіну України. Він не уточнив розмір обговорюваних сторонами списань.

Представник комітету кредиторів відмовився повідомити деталі переговорів.

Україна з березня веде переговори із зовнішніми приватними кредиторами про реструктуризацію єврооблігацій загальною номінальною вартістю приблизно $20 млрд, проте ці переговори ще не увінчалися успіхом.

Київ неодноразово попереджав про можливість введення мораторію на виплати за зовнішніми боргами, якщо кредитори не погодяться на реструктуризацію, що передбачає списання близько 40% основної суми боргу.

У липні міжнародні ЗМІ повідомили, що кредитори вперше принципово погодилися на списання основної суми боргу, проте всього на 5%. Глава Мінфіну України Наталія Яресько, зі свого боку, дала зрозуміти, що вважає таке списання недостатнім.

Аналітики вважають, що комітет кредиторів і влада України можуть піти на взаємні поступки у рамках переговорів про реструктуризацію, внаслідок чого може бути досягнута домовленість про сумарне списання близько 20% боргу.

Влада України і кредитори раніше уклали угоду про конфіденційність, зобов'язавшись не оприлюднювати деталі переговорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА