12:59 25.08.2015

У Харкові припинено діяльність конвертцентру, що виводив "у тінь" кошти провідних ДП машинобудування і транспорту - СБУ

2 хв читати

Служба безпеки України спільно з Державною фіскальною службою припинила діяльність великого центру конвертації, обсяг операцій якого відз початку року перевищив 500 млн грн.

"У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах) КК України з дозволу суду за клопотанням Генеральної прокуратури України Управління СБУ в Харківській області провело спецоперацію, в результаті якої протиправна діяльність центру конвертації припинена. Під час обшуків вилучені друк фіктивних компаній, бухгалтерська документація", - повідомляє прес-центр СБУ у вівторок.

За інформацією спецслужби, до складу центру конвертації входили кілька десятків фіктивних підприємств, які використовувалися для виводу в тіньовий обіг коштів провідних державних підприємств машинобудівної і транспортної галузей. Законспірований центр знаходився в окремій будівлі в лісопарковій зоні Харкова, був обладнаний новітніми засобами безпеки, спеціальним бункерним приміщенням для екстреного знищення друку і документів, а для ведення тіньової бухгалтерії використовувалася надпотужна комп'ютерна система. Охорону будівлі і прилеглої території забезпечували озброєні охоронці.

"За місцем розташування "офісу" зловмисники зареєстрували адвокатське об'єднання, на їх думку, повинно було забезпечити недоторканність центру конвертації від правоохоронних органів за мотивами нібито збереження адвокатської таємниці", - зазначено в повідомленні.

Крім того, для прикриття незаконної діяльності один з керівників центру створив громадську організацію, яка нібито сприяла правоохоронній діяльності. За даними СБУ, чоловік перебував під впливом спецслужб Росії, які через підконтрольні їм російські недержавні структури здійснювали діяльність на шкоду інтересам України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА