15:49 26.08.2015

Яценюк пропонує провести тендер щодо закупівлі кількох сотень шкільних автобусів

2 хв читати
Яценюк пропонує провести тендер щодо закупівлі кількох сотень шкільних автобусів

Яценюк пропонує провести тендер щодо закупівлі кількох сотень шкільних автобусів

Київ. 26 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує провести тендер із закупівлі шкільних автобусів, для чого необхідно сформувати державне замовлення на підставі узагальнених даних про вартість таких автобусів у вітчизняних виробників.

"Перед 1 вересня, об'єктивно, не зможете замовити ці автобуси. Але, голови тих обладміністрацій, де виробляють автобуси, попрацюйте з підприємствами, які їх випускають; пане міністре (освіти і науки - ІФ), дайте одну узагальнену картину, скільки вони коштують, щоб ми мали фактично державне замовлення, і давайте сконцентруємо один державний ресурс, проведемо тендер і закупимо кілька сотень автобусів", - сказав А.Яценюк на розширеному засіданні Кабміну за участю голів ОДА у Києві в середу.

При цьому він пропонує частково виділити кошти на закупівлю шкільних автобусів із держбюджету, частково - з місцевих бюджетів. "Дивлюся динаміку щодо місцевих бюджетів, наприклад, та сама Волинь - темпи надходжень до загального фонду у вас найкращі в Україні - 167%, а в середньому в Україні - (приріст - ІФ) 40% по всіх місцевих бюджетах", - наголосив прем'єр-міністр.

За словами міністра освіти і науки Сергія Квіта, на сьогодні держбюджет має кошти на закупівлю 40 шкільних автобусів. "Ми шукаємо можливості залучення позабюджетних коштів, провадимо переговори про гранти, але розуміємо, що держбюджет не може не брати в цьому участі. Але автобуси завжди закуповували також із місцевих бюджетів", - зазначив він.

За словами учасників засідання, на сьогодні ціна шкільних автобусів становить у середньому 900 тис. грн.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України виділив 66,6 млн грн для закупівлі близько 80 шкільних автобусів для 22 регіонів України у рамках збільшення фінансування інвестиційних програм і проектів, які можуть бути реалізовані у 2015 році за рахунок державного фонду регіонального розвитку. Зокрема, найбільшу суму коштів передбачається виділити Дніпропетровській області - 40,5 млн грн (або 50 автобусів, виходячи з вартості одного автобуса 810 тис. грн).

В Україні автобуси в модифікації "шкільний" випускають практично всі автовиробники - корпорації "Еталон" (заводи в Чернігові та Київській області), "Богдан" (завод у Луцьку), "УкрАВТО" (завод у Запорізькій області).

Найбільшу їх кількість у рамках програми "Шкільний автобус" поставила корпорація "Еталон".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА