11:37 27.08.2015

Адресу проживання Януковича в Ростові-на-Дону буде надано в четвер - адвокат

3 хв читати
Адресу проживання Януковича в Ростові-на-Дону буде надано в четвер - адвокат

Адресу проживання екс-президента України Віктора Януковича в Ростове-на-Дону буде надано слідству в Києві в четвер, заявив у четвер на брифінгу адвокат екс-президента Януковича Віталій Сердюк.

"Янукович сьогодні повідомить слідчому адресу свого реального місця проживання в Ростові-на-Дону. Сьогодні після обіду по завершенні цієї прес-конференції адресу проживання Януковича, на яку може прибути слідчий і провести слідчі дії, буде надано. Я звертаюся через журналістів до генерального прокурора і проситиму забезпечити прибуття слідчого за цією адресою для проведення відповідних слідчих дій", - сказав В. Сердюк.

Він також заявив, що В. Янукович залишається громадянином України. Він офіційно зареєстрований у Києві за адресою: Оболонська набережна. Проте, за словами адвоката, слідство вказувало не той будинок і квартиру на цій вулиці.

Захисник знову заявив, що прибуття В. Януковича в Київ неможливе з міркувань безпеки, оскільки існує загроза для його життя.

Окрім цього В. Сердюк сказав, що розслідування причетності його підзахисного до подій на майдані Незалежності в лютому 2013 року, коли було вбито близько ста протестувальників і десятки отримали поранення, було припинено.

"Розслідування справи по Майдану щодо Віктора Януковича зупинено. Де-факто, з 2014 року розслідування щодо Януковича у справі і слідчі дії щодо Януковича у цій справі не виконуються. При тому, що це найрезонансніша справа, у ній дуже багато загиблих. Дуже багато постраждалих. Суспільство має знати правду, суспільство має знати відповідь, чому досі в цій справі не поставлено крапку", - зазначив адвокат.

В. Сердюк зазначив, що В. Янукович готовий надати свідчення у всіх справах, які його стосуються, надати слідству інформацію, яка буде корисна для забезпечення належного розслідування.

"Що стосується поїздки слідчого, вона є доцільною, щоб ці свідчення отримати особисто, провести особистий допит Януковича. Щоби проводити відеоконференцію, в прибутті слідчого немає необхідності", - пояснив адвокат.

Він наголосив, що надання свідчень та інші слідчі дії можуть бути за місцем проживання В. Януковича, адреса якого буде сьогодні надана Генпрокуратура або через відеоконференцію. "Тобто Янукович повністю відкритий для спілкування із слідством", - додав В. Сердюк.

Як повідомлялося, 28 липня була розпочата процедура заочного засудження шести колишніх українських високопосадовців, зокрема екс-президента В. Януковича. Таким чином, суд почав процедуру їх заочного засудження. У Генпрокуратурі України раніше заявляли, що не отримали підтверджень про місцезнаходження В. Януковича ні від нього самого, ні від представників РФ.

У низці кримінальних проваджень, у яких підозрюваним проходить В. Янукович, він оголошений в розшук через те, що переховується від слідства. Генпрокуратура України викликала В. Януковича 11 серпня для проведення слідчих і процесуальних дій. Водночас його захист заявив про те, що погоджує з органами слідства порядок проведення допиту в режимі відеоконференції.

Начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк у вівторок заявив, що без сприяння правоохоронних органів РФ неможливо провести допит В. Януковича, а вони не реагують на запити української сторони.

11 серпня суд відмовився розглядати апеляцію захисту В. Януковича на рішення Генпрокуратури про заочне досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА