12:50 27.08.2015

Громадська рада Нацради з телерадіомовлення заявляє про неприпустимість зміни теркатегорії мовлення каналом "112 Україна"

2 хв читати
Громадська рада Нацради з телерадіомовлення заявляє про неприпустимість зміни теркатегорії мовлення каналом "112 Україна"

Громадська рада, що діє при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, ухвалила рішення про підтримку дій регулятора щодо усунення порушень конкурсних умов телекомпаніями, які виграли конкурс на регіональне мовлення в мультиплексі МХ-5 у серпні 2011 року.

Як повідомила прес-служба Нацради, йдеться про п'ять ТОВ "Новий формат ТВ", "Аріадна ТВ", "Партнер ТВ", "Лідер ТВ" і "ТВ Вибір", що віднедавна здійснює мовлення під логотипом "112-Україна".

"Зміна територіальної категорії мовлення для п'яти компаній, які сукупно отримали ліцензії на всю територію України, не лише порушує інтереси інших учасників конкурсу, але і погіршує доступ громадян до місцевої і регіональної інформації, оскільки це четверта частина від усіх регіональних мовників, які залишаються в ефірі після відключення аналогового телебачення. Це також абсолютно неприпустимо в умовах, коли близько 150 регіональних мовників протягом багатьох років здійснюють мовлення на основі ліцензій на аналогове ефірне мовлення, досі не отримали цифрових ліцензій і залишаються під загрозою зникнення", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба також зазначає, що регуляторний орган, що не переоформлює ліцензії на мовлення зазначеним компаніям у програмній концепції, вживає правомірних заходів, жодним чином не порушуючи права на свободу висловлювань.

Як повідомлялося, Нацрада неодноразово виносила попередження п'яти юридичним особам, що здійснюють мовлення під брендом телеканалу "112".

У липні Нацрада оштрафувала зазначених юридичних осіб, об'єднаних під брендом "Телеканал "112", на загальну суму понад 130 тис. грн за порушення ліцензійних умов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА