16:43 27.08.2015

Україна у рамках реструктуризації випустить 9 серій єврооблігацій з погашенням у 2019-2027 рр.

2 хв читати
Україна у рамках реструктуризації випустить 9 серій єврооблігацій з погашенням у 2019-2027 рр.

Україна у рамках домовленостей із комітетом кредиторів про реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу планує випустити нові деноміновані в доларах облігації дев'ятьма окремими серіями приблизно з однаковою основною сумою, йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів №859 від 27 серпня, яким затверджено попередні умови такої реструктуризації.

"Відповідні серії нових облігацій передбачатимуть умову погашення основної суми єдиним платежем у дату погашення, і погашатимуться в річницю запланованої дати випуску, яка наставатиме у 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026 та 2027 роках", - йдеться в документі.

Згідно з ним, відсотки за кожною серією нових облігацій підлягатимуть сплаті в грошовій формі двічі на рік, починаючи з дати після закінчення шести місяців із запланованої дати випуску.

"Купон за кожною серією нових облігацій, незалежно від дати погашення, становить 7,75% річних", - йдеться в розпорядженні.

Відповідно до нього нові папери не підлягають достроковому викупу до передбаченого терміну погашення, заявку для їх лістингу буде подано Ірландській фондовій біржі протягом трьох місяців після здійснення обміну.

"Емітент обміняє кожні 1000 доларів США основної суми наявних облігацій на 800 доларів США нових облігацій без зменшення нарахованих відсотків - нараховані відсотки до дати випуску за новими облігаціями мають бути капіталізовані у формі нових облігацій (планована дата випуску підлягає погодженню сторонами)", - закріплено в розпорядженні.

За всіма обміняними наявними облігаціями тримачі облігацій також отримають цінний папір, прив'язаний до показників валового внутрішнього продукту (ВВП).

"Пороги голосування та положення про колективні дії в кожному новому інструменті обговорюватимуться. Нові облігації та цінні папери, прив'язані до показників ВВП, також включатимуть перехресні пороги голосування та положення про колективні дії, що дозволить: новим облігаціям зобов'язати інші облігації (окрім цінних паперів, прив'язаних до показників ВВП); цінним паперам, прив'язаним до показників ВВП, зобов'язати інші цінні папери, прив'язані до показників ВВП (окрім нових облігацій)", - йдеться в документі.

Розпорядження передбачає, що оголошення про обмін буде розпочато до 15 вересня, і у будь-якому разі - до 23 вересня, коли настає термін погашення єврооблігацій на $500 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА