17:15 27.08.2015

Куратор батальйону "Кривбас" заявляє про наявність оригіналів наказів від командування щодо проведення операції в Іловайську

2 хв читати
Куратор батальйону "Кривбас" заявляє про наявність оригіналів наказів від командування щодо проведення операції в Іловайську

Існують оригінали наказів і документів від військового командування про проведення операції в Іловайську Донецької області в 2014 році, заявляє куратор 40-го батальйону територіальної оборони "Кривбас" Микола Колесник.

На прес-конференції в четвер у Києві він зачитав витяг із наказу від 5 серпня 2014 року, в якому було наказано вранці 7 серпня силами 40-го батальйону територіальної оборони у взаємодії з іншими підрозділами, зокрема з 51-ї окремої механізованої бригади, провести рейдові дії в напрямку Старобешевого, Новокатеринівки, Іловайська.

"І до кінця дня провести прочісування і звільнення міста Іловайськ від терористів, встановити повний контроль над містом і у взаємодії з іншими підрозділами (які були перераховані – ІФ) зайняти сім взводних опорних пунктів", - продовжив М.Колесник.

"Я зачитав витяг з наказу, щоб всім було зрозуміло, що всі прес-конференції, заяви "народних волонтерів", представників Генштабу про те, що Іловайська операція – це якесь самостійне рішення Дніпропетровської обладміністрації або добровольчих батальйонів, не мають під собою жодних підстав", - наголосив куратор батальйону "Кривбас".

Крім того, він вказав, що батальйони територіальної оборони не повинні були залишати межі області. "У будь-якому разі, всім, хто приходив тоді до військкомату і йшов на службу, воєнкоми говорили, що за межі області вони не вийдуть", - додав куратор батальйону.

М.Колесник зазначив, що коли був отриманий наказ, це викликало легкий подив, тому що 40-й БТО – це не штурмовий батальйон, в його складі немає штурмових підрозділів, є лише легка зброя, а з 11 БРДМ, які були надані, за його словами, на ходу були лише 4.

Як повідомлялося, згідно з озвученими раніше результатами комплексної експертизи, під Іловайськом у серпні 2014 року загинули 366 українських військовослужбовців і правоохоронців, 429 дістали поранень, 128 потрапили у полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

У Військовій прокуратурі України заявили, що основними причинами трагічних наслідків операції є вторгнення великої кількості військовослужбовців і техніки Збройних сил РФ, а також необхідність українських силовиків керуватися застарілими нормативними документами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА