19:43 27.08.2015

МЗС України закликає міжнародну спільноту посилити тиск на РФ для звільнення Надії Савченко

2 хв читати
МЗС України закликає міжнародну спільноту посилити тиск на РФ для звільнення Надії Савченко

Міністерство закордонних справ України засуджує рішення російського суду, що підтвердив термін арешту народного депутата України, льотчиці Надії Савченко, та закликає міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на Росію.

"МЗС України рішуче засуджує чергове рішення російської влади про продовження незаконного утримання народного депутата України Надії Савченко під вартою до 30 вересня 2015 року. (...) МЗС України засуджує протиправні дії Російської Федерації щодо Надії Савченко та закликає міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на Росію з метою звільнення Надії Савченко та інших громадян України, яких Москва зробила політичними заручниками своєї агресії", - йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства, поширеній у четвер.

У МЗС сприймають таке рішення суду як "цілеспрямований заангажований крок, який не має жодних правових підстав".

"Політично вмотивована судова розправа над громадянами України Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком і сьогоднішнє рішення суду РФ щодо утримання під вартою народного депутата України, члена постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Надії Савченко, яка користується відповідними імунітетами, є свідченням триваючого в Росії правового свавілля", - заявляють у МЗС.

У відомстві також вважають, що безпідставне відхилення російськими судовими органами аргументованих доказів захисту Н.Савченко щодо її невинуватості ставить під сумнів можливість подальшого об'єктивного, прозорого та неупередженого розгляду її справи.

Як повідомлялося, в четвер, 27 серпня, апеляційна інстанція Мосміськсуду визнала законним продовження арешту Н.Савченко, обвинуваченої в РФ у пособництві вбивству російських журналістів. Скаргу захисту з проханням скасувати арешт українки з огляду на її імунітет як делегата ПАРЄ було відхилено.

Раніше Мосміськсуд продовжив арешт Н.Савченко до 30 вересня.

Кримінальну справу Н.Савченко незабаром почнуть розглядати в Донецькому міському суді Ростовської області. Клопотання захисту про перенесення розгляду справи до Москви раніше було відхилене.

Н.Савченко з липня 2014 року перебуває в Росії під арештом за обвинуваченням у пособництві вбивству російських журналістів Ігоря Корнелюка та Антона Волошина в Луганській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА