10:09 28.08.2015

Україна сподівається на підписання у вересні документа щодо постачання газу на зимовий період

2 хв читати
Україна сподівається на підписання у вересні документа щодо постачання газу на зимовий період

За результатами двосторонньої зустрічі Україна-ЄС у Відні керівник управління євроінтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості Михайло Бно-Айріян висловив сподівання на успішне підписання з Російською Федерацією у вересні "зимового пакета" щодо постачання газу.

Про це М.Бно-Айріян написав на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю: "Переговори завершилися. Понад три години ми говорили про можливу майбутню угоду (зобов’язальний протокол) з РФ та ЄС щодо постачання природного газу в Україну на наступний опалювальний сезон. Сподіваємося, що документ буде підписано протягом наступного місяця".

Він також згадав, що окремим питанням було фінансування закачування газу до українських ПСГ. "ЄК намагається максимально допомогти нам у цьому питанні, розраховуємо на суттєву підтримку з боку МФО в цьому напрямі, звичайно, не без допомоги Брюсселя", - зазначив М.Бно-Айріян.

На двосторонній зустрічі, яка відбулася пізно ввечері в четвер, були віце-президент Єврокомісії Маруш Шефчович, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин і голова НАК "Нафтогазу України" Андрій Коболєв.

Як зазначено в прес-релізі Європейської Комісії, зустріч була організована за її ініціативою та є проміжним етапом з метою підготовки до наступного раунду тристоронніх газових переговорів між Європейською Комісією, Росією та Україною. "Сьогоднішня зустріч супроводжуватиметься двосторонньою зустріччю з міністром енергетики Російської Федерації 11 вересня у Відні", - йдеться в повідомленні.

Європейська Комісія виступає посередником в останньому турі тристоронніх переговорів, який розпочався у березні 2015 року.

"Комісія покликана сприяти новому протоколу щодо постачання газу з Росії в Україну на наступний опалювальний сезон до кінця березня 2016 року", - йдеться в прес-релізі.

Комісія також переконана, що сторони знайдуть прийнятні рамки для торгівлі і купівлі газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА