11:23 28.08.2015

В Україні 160 тис. дітей-інвалідів, які потребують реалізації всіх прав в освіті, охороні здоров'я та соцзахисті - Кулеба

2 хв читати
В Україні 160 тис. дітей-інвалідів, які потребують реалізації всіх прав в освіті, охороні здоров'я та соцзахисті - Кулеба

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба на Всеукраїнській конференції "Що гальмує інклюзію в Україні?" відзначив необхідність комплексного вирішення проблем дітей з особливими освітніми потребами, зокрема - дітей з інвалідністю, повідомляє прес-служба президента України.

"На сьогодні в Україні проживає 160 тисяч дітей з інвалідністю. Ці діти мають таке саме право на освіту, як і всі інші, але, на жаль, система інклюзивної освіти розвивається повільно і не знаходить необхідної підтримки зі сторони держави та суспільства", - йдеться в повідомленні.

М.Кулеба зазначив, що необхідно розробити комплексні зміни до законодавства з питань освіти, охорони здоров'я, соціального захисту з метою забезпечення у відповідних сферах реалізації всіх прав дітей з особливими освітніми потребами, визначити механізми ефективної міжвідомчої взаємодії та координаційні органи на центральному та регіональному рівнях.

"Необхідно змінювати ставлення самих педагогів до дітей з особливими потребами, формувати правильне розуміння та сприйняття інклюзивної освіти. Потрібно проводити просвітницьку роботу з учителями та батьками", - сказав він.

Уповноважений наголосив, що в умовах децентралізації слід розвивати систему соціальних і освітніх послуг на рівні громади, щоб кожна дитина могла отримувати освітні, реабілітаційні та коректувальні послуги на місцевому рівні. "Я бачу вирішення цих проблем у створенні центрів соціальної підтримки дітей, в яких спеціалісти допомагали б сім’ям у вихованні дитини з особливими потребами", - зазначив М.Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА