16:05 29.08.2015

Жителі Запоріжжя зажадали від української влади гаазький трибунал для творців "Іловайського котла"

2 хв читати
Жителі Запоріжжя зажадали від української влади гаазький трибунал для творців "Іловайського котла"

У день річниці Іловайської трагедії запоріжці вшанували пам'ять загиблих українських воїнів, вимагаючи від української влади гаазького трибуналу для окупантів.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" у суботу на центральній площі Запоріжжя городяни, бійці Запорізького гарнізону, місцеві влади пом'янули українських бійців, загиблих рік тому в "Іловайському пеклі".

Так, на площі перед Запорізькою облдержадміністрацій зібралися родичі загиблих, волонтери, представники місцевої влади. Воїни Запорізького гарнізону - військових частин 3033, 3029, 55-тій артилерійської бригади вийшли на запорізький майдан зі своїми бойовими прапорами, одержаними "За мужність" від президента України.

Як зазначили керівники місцевих військових підрозділів, їхні бойові прапори збережуть пам'ять про захисників України – героїчних запорожців, які загинули у війні на Донбасі, зокрема й в Іловайську.

У пам'ять про загиблих під Іловайськом, запорізькі воїни пройшли маршем біля пам'ятника "Героям Революції гідності".

"Більше 100 запорожців - бійців АТО, пішли на небеса, ціла рота віддала життя за мир на запорізькій землі і в Україні в цілому. З них 88 осіб – військовослужбовці Запорізького і Мелітопольського гарнізонів, і ще 14 осіб – добровольці. У 55-й артилерійській бригаді в "Іловайському котлі" загинули 9 бійців - офіцерів і сержантів", - повідомив заступник військового комісара Запорізької області Михайло Логвинов.

Також бійці Запорізької Самооборони провели жалобний мітинг у пам'ять про понад півтисячі українських бійців, загиблих і зниклих безвісти в "Іловайському котлі та коридорі смерті, створених російськими окупантами".

"Незважаючи на всю трагічність того, що відбувається, наші бійці з честю та мужністю проривалися через кордони російських військ, не всі здавалися в полон, багато понад два тижні виривалися самостійно з оточення", - зазначив учасник боїв під Іловайськом, командир запорізької Самооборони Сергій Тіунов, якому вдалося вийти з "Іловайського котла" вивести з полону окупантів 27 соратників.

"Це була не війна, це не була військова операція – це було вбивство... Думаю, ще буде Гаага та Нюрнберг саме з цього питання. І це має зробити українська влада", - заявив С. Тіунов.

Учасники жалобної акції провели поминальну панахиду в пам'ять про загиблих героїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА