09:48 31.08.2015

Яценюк: Із 1 вересня всі соцвиплати, пенсії та зарплати бюджетникам в Україні зростуть

2 хв читати
Яценюк: Із 1 вересня всі соцвиплати, пенсії та зарплати бюджетникам в Україні зростуть

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що з 1 вересня 2015 року влада країни ухвалила рішення збільшити всі соціальні виплати, також зросте мінімальна заробітна плата і пенсії в Україні.

"Ми разом із президентом ухвалили рішення про необхідність підвищення соціальних стандартів", - заявив він в ефірі телепередачі "10 хвилин із прем'єр-міністром" у неділю ввечері.

За словами прем'єра, чинний закон передбачав, що мінімальна зарплата і прожитковий мінімум зростуть із 1 грудня, але було ухвалено рішення про підвищення з 1 вересня 2015 року.

А.Яценюк поінформував, що з 1 вересня мінімальну пенсію буде підвищено до 1074 грн, це стосуватиметься 7,5 млн громадян.

Мінімальна заробітна плата збільшується з нинішніх 1218 грн до 1378 грн.

За словами прем'єра, підвищення стосуватиметься понад 3 млн працівників бюджетної сфери. Зокрема, учитель без категорії отримає додатково 470 грн, учитель вищої категорії - 605 грн. Сімейний лікар отримуватиме додатково 450 грн, а медсестра - 304 грн. Працівники культури (наприклад, бібліотекарі) отримають додатково 348 грн, а соціальної сфери - 304 грн.

А.Яценюк висловив переконання, що завдяки такому підвищенню заробітних плат зарплата має піднятися і в цілому в країні, на підприємствах усіх форм власності.

Підвищення також стосуватиметься 1,5 млн студентів: студенти вишів 1-2 категорії отримають додатково 112 грн надбавки до стипендії, студенти вишів 3-4 категорій - 95 грн.

Матері-одиначки після підвищення отримуватимуть додатково від 350 до 727 грн. А люди з особливими проблемами додатково отримають від 100 до 200 грн.

За словами прем'єра, таке підвищення стало можливим після досягнення домовленості української влади з комітетом зарубіжних кредиторів, які погодилися на реструктуризацію і часткове списання держборгу України.

А.Яценюк розповів, що загальний фінансовий ресурс, який був потрібен для такого підвищення соціальних стандартів, становив близько 10 млрд грн. "І ми їх знайшли. До парламенту вноситься закон про підвищення соцстандартів для більш ніж 12 млн громадян України", - наголосив прем'єр-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА