16:17 31.08.2015

Дострокове підвищення соцстандартів має неемісійні джерела та погоджено з МВФ - глава Мінфіну

2 хв читати
Дострокове підвищення соцстандартів має неемісійні джерела та погоджено з МВФ - глава Мінфіну

Уряд України прийняв рішення про підвищення соціальних стандартів за погодженням з МВФ на три місяці раніше запланованого терміну (з 1 вересня замість 1 грудня), оскільки отримало підтвердження невипадковості зростання надходжень до бюджету і поліпшення економічної ситуації в країні, заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ми дуже обережно ставимося до відновлення економічної стабільності і не хотіли робити ніяких кроків, доки не мали впевненості, що ми дійсно маємо неемісійний ресурс для підвищення соціальних стандартів", - сказала вона на брифінгу в Кабінеті Міністрів у Києві в понеділок.

"Наприкінці серпня ми склали разом всі пазли, що ситуація в економіці стабілізувалася, а позитивні тенденції у виконанні бюджету не є випадковістю", - додала глава Мінфіну.

Серед складових цього пазлу вона назвала також стабільний курс гривні, уповільнення інфляції і темпів падіння економіки, краще, ніж очікувалося, виконання центрального та місцевого бюджету, а також реструктуризацію зовнішнього боргу.

Н.Яресько уточнила, що таке дострокове підвищення обговорювалося з Міжнародним валютним фондом. "Ми залишаємося в рамках програми", - наголосила міністр.

За її словами, дефіцит держбюджету-2015 після такого підвищення залишиться в запланованих межах.

Як сказала міністр, за плану надходження за вісім місяців 294,6 млрд грн вони становили 310 млрд грн, або 19 млрд грн над маяком". Глава Мінфіну зазначила, що основні понадпланові надходження забезпечив імпортний ПДВ на початку року через девальвації та зростання ПДВ в останні місяці на 1,5-2 млрд грн щомісяця після впровадження електронного адміністрування цього податку.

Н.Яресько повідомила, що підвищення виплат стосуватиметься близько 12 млн громадян.

Міністр соціальної політики Павло Розенко уточнив, що в середньому соцстандарти будуть підвищені з 1 вересня на 13%, однак для більш кваліфікованих працівників, починаючи з 4-го тарифного розряду - на 18%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА