16:19 01.09.2015

Затриманий після сутичок біля ВР боєць "Січі" Гуменюк написав рапорт про звільнення з батальйону, хотів перейти у ЗСУ - комбат

2 хв читати
Затриманий після сутичок біля ВР боєць "Січі" Гуменюк написав рапорт про звільнення з батальйону, хотів перейти у ЗСУ - комбат

Підозрюваний у вчиненні злочину біля Верховної Ради 31 серпня боєць батальйону МВС "Січ" Ігор Гуменюк 29 серпня написав рапорт на звільнення, в якому висловив невдоволення низьким рівнем зарплати і хотів піти на службу у Збройні сили України, повідомив командир батальйону "Січ" Олександр Писаренко.

"Підозрюваний дійсно є членом батальйону, але 29 серпня він написав рапорт на звільнення. І в особистій розмові сказав, що хоче переводитися у Збройні сили України", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

Заступник командира батальйону з кадрового забезпечення Тетяна Печерська продемонструвала і зачитала текст рапорту І.Гуменюка на ім'я начальника ГУ МВС України в Києві, в якому сказано, що він просить звільнити його з органів внутрішніх справ за власним бажанням, оскільки його "не влаштовує заробітна плата", і "від проходження військово-лікарської комісії відмовляється".

О.Писаренко наголосив, що батальйон "Січ" однозначно не підтримує дії, які були здійснені біля парламенту 31 серпня, при цьому зазначивши, що ступінь провини має визначити суд.

За його словами, І.Гуменюк служив у зоні АТО майже сім місяців і навіть не хотів йти на ротацію в цей період.

О.Писаренко запевнив, що у затриманого не було жодних конфліктів під час служби. Також комбат повідомив, що І.Гуменюк де-юре ще залишається бійцем батальйону, оскільки процес звільнення не завершено.

Командир взводу батальйону з позивним "Техас" розповів, що безпосередньо брав участь з І.Гуменюком у бойових діях у Пісках та Авдіївці.

"Пліч-о-пліч ми з ним стояли, билися. Він тримав одну з передових позицій на Чорній горі. Я ніколи не міг подумати, що боєць може зробити те... що він зробив. За ним не було помічено ніякого страху. Він добре виконував свої бойові завдання. Я не можу зрозуміти, що з ним сталося, якщо цей злочин дійсно скоїв він", - заявив комвзводу.

У свою чергу директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook виклав фотокопію рапорту та посвідчення І.Гуменюка.

"Перебуваючи офіційно з 3 серпня у відпустці, рядовий міліції, а нині підозрюваний Ігор Гуменюк написав рапорт на звільнення за власним бажанням із лав органів внутрішніх справ", - зазначив А.Шевченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА