13:52 02.09.2015

ВР ратифікувала договір з Японією про надання кредиту на $901 млн для модернізації Бортницької станції аерації

2 хв читати
ВР ратифікувала договір з Японією про надання кредиту на $901 млн для модернізації Бортницької станції аерації

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон №0052 "Про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між урядом України та урядом Японії про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції очищення стічних вод у рамках реалізації проекту "Реконструкція споруджень очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації".

За відповідний законопроект проголосували 265 депутатів із 226 мінімально необхідних.

Цим законом ратифіковано договір, підписаний 6 червня 2015 року в м. Києві, між Україною та Японією про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод у рамках проекту "Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації" в сумі 108,193 млрд єн (близько $901 млн - ІФ).

"Кредит у сумі 108,193 млрд єн надається Кабінету Міністрів України, представленим Міністерством фінансів України, Японським агентством міжнародного співробітництва для модернізації Бортницької станції очистки стічних вод. У рамках проекту модернізації планується здійснити технічне переоснащення споруд другого і третього блоків із метою забезпечення якісного очищення всього обсягу стічних вод на період будівництва нового першого блоку з влаштуванням систем дезодорації повітря від споруд блоків; будівництво цеху механічного зневоднення осадів стічних вод; будівництво технологічної лінії утилізації осадів стічних вод; будівництво нового першого блока.

Згідно з пояснювальною запискою, договір передбачає термін кредитування 40 років із відстроченням платежу за кредитом і відсотками за користування на десять років. Відсоток за користування кредитом визначено в розмірі 0,1%. Генеральним підрядником виступатиме японська компанія, а обсяг товарів японського виробництва, використаних під час реалізації проекту, має бути не менше ніж 30% від вартості контракту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА