14:01 02.09.2015

Яценюк: Статті, за якими кваліфіковано події біля ВР 31 серпня, передбачають довічне ув'язнення

2 хв читати
Яценюк: Статті, за якими кваліфіковано події біля ВР 31 серпня, передбачають довічне ув'язнення

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє про необхідність суворого покарання організаторам і виконавцям злочинів біля Верховної Ради 31 серпня.

"Звертаюся до правоохоронних органів із тим, що перелік статей (за якими кваліфікуються події біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року - ІФ) передбачає довічне ув'язнення для осіб, які вчинили цей нелюдяний акт, тому прошу правоохоронні органи вжити всіх заходів, щоб вони сиділи у в'язниці", - сказав А.Яценюк, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у середу.

Глава уряду також зазначив: "Результатом діяльності слідчих СБУ, МВС і Генеральної прокуратури має бути невідкладна передача матеріалів до суду і притягнення до кримінальної відповідальності всіх, хто скоїв цей злочин".

Він наголосив, що це означає притягнення до відповідальності і організаторів, і замовників, і виконавців.

Прем'єр заявив: "Прошу всю правоохоронну систему, прокуратуру притягнути до відповідальності, вжити всіх заходів. Ці бандити мають сидіти у в'язниці".

А.Яценюк також повідомив, що вже є доручення уряду щодо виплати матеріальної компенсації сім'ям загиблих і постраждалим бійцям і тим військовослужбовцям Національної гвардії, які брали участь у забезпеченні правопорядку біля Верховної Ради 31 серпня.

Як повідомлялося, 31 серпня Верховна Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади.

Після цього біля будівлі парламенту розпочалися сутички мітингувальників, які виступали проти голосування за цей законопроект, із правоохоронцями. Унаслідок сутичок станом на 1 вересня загинуло троє нацгвардійців. Постраждали понад 120 правоохоронців і цивільних, зокрема представники ЗМІ.

Глава МВС Арсен Аваков звинуватив у сутичках біля будівлі парламенту в понеділок Всеукраїнське об'єднання "Свобода" і його лідера О.Тягнибока: "Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока та його партію "Свобода". Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція".

У свою чергу О.Тягнибок заявив: "Те, що А.Аваков так оперативно "призначив винних", свідчить про одне - провокація була ним і спланована".

У рамках розслідування кримінального провадження Головне слідче управління МВС викликає на допит близько 30 осіб, серед яких лідери та члени партії ВО "Свобода".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА