14:25 02.09.2015

Законопроекти про реструктуризацію держборгу, соцстандарти і конфіскацію майна оточення Януковича Кабмін розгляне за участю президента - Яценюк

2 хв читати
Законопроекти про реструктуризацію держборгу, соцстандарти і конфіскацію майна оточення Януковича Кабмін розгляне за участю президента - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що законопроект про реструктуризацію частини державного боргу України, а також ще два законопроекти будуть підготовлені на спільному з президентом України Петром Порошенком засіданні Кабінету Міністрів.

"Ми з президентом України спільно проведемо засідання Кабміну, і на цьому засіданні ми хочемо підготувати і подати до парламенту кілька проектів законів", - сказав А.Яценюк під час засідання Кабміну в середу.

За його словами, перший законопроект стосується підвищення соцстандартів.

"Парламент має розглянути і підтримати ініціативу уряду та президента... щодо підвищення всіх соціальних стандартів", - сказав прем'єр, нагадавши, що уряд ініціював підвищення з 1 вересня зарплат, пенсій і соцвиплат.

Ще один законопроект, який буде внесено до ВР, стосується списання держборгу.

"Нам вдалося списати $4 млрд перенести виплату на чотири роки кредитів... і такий законопроект також буде внесено до парламенту", - сказав А.Яценюк.

Третій законопроект, за словами прем'єра, стосується внесення змін до Кримінального процесуального кодексу

"За дорученням уряду протягом року більш ніж $1,5 млрд, заарештованих коштів і цінних паперів, які належали оточенню В.Януковича, але чинні закони і судова система поки що не змогли провести процедуру конфіскації цих активів", - сказав А.Яценюк.

Він наголосив, що саме з метою конфіскації цих коштів і розроблено цей законопроект, який полягає у веденні особливого порядку спеціальної конфіскації, а також внесення змін до статті 100 КПК.

"Тому з цими трьома законопроектами ми звертатимемося до парламенту, щоб вони невідкладно були проголосовані, щоб надати можливість країні далі продовжувати реформи", - сказав А.Яценюк

Як повідомлялося, влада Україні ухвалила рішення з 1 вересня 2015 року збільшити всі соціальні виплати, а також в Україні зросте мінімальна заробітна плата і пенсії.

Раніше 27 серпня А.Яценюк повідомив, що Україні вдалося досягти домовленості з комітетом кредиторів щодо реструктуризації та часткового списання боргів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА