18:08 02.09.2015

"Укртранснафта" підозрює міліціонерів у крадіжці нафти з магістрального трубопроводу, вимагає ретельного розслідування

2 хв читати
"Укртранснафта" підозрює міліціонерів у крадіжці нафти з магістрального трубопроводу, вимагає ретельного розслідування

Співробітники служби безпеки ПАТ "Укртранснафта" затримали двох співробітників міліції та одного цивільного при транспортуванні нафти, яка, ймовірно, була вкрадена через незаконну врізку в магістральний трубопровід "Мозир-Броди" в Житомирській області, повідомляє прес-служба компанії.

За її даними, диспетчери нафтопроводу вночі 31 серпня зафіксували падіння тиску на ділянці 122 км - 147 км і поінформували про це службу безпеки "Укртранснафти".

"Спецпідрозділ охорони служби безпеки нафтоперекачувальної станції "Чижівка" на автошляху поблизу села Велень Коростенського району Житомирської області затримала автомобіль марки DAF білого кольору (номер СВ 3047 ВС) із причепом-автоцистерною об'ємом 40 куб. м (номер ВМ 3601 ХТ). Одна із секцій автоцистерн була частково заповнена нафтою. Разом із автомобілем затримали водія – Куликовського А. М.", - йдеться в повідомленні.

В "Укртранснафті" додають, що разом з цистерною було затримано легковий автомобіль з двома міліціонерами. "На відстані близько 300 м. від автоцистерни також був виявлений і затриманий автомобіль Opel Frontera, у якому перебували двоє громадян. Попередньо встановлено, що один з них є співробітником спеціальної міліції на прізвище Пашинський, другий – слідчим (прізвище встановлюється) Коростенського МВ УМВС України в Житомирській області. Ще одному автомобілю, ймовірно, марки "Нива", вдалося втекти з місця подій", - зазначають у компанії.

За даними компанії, крадіжка нафти здійснювалася через незаконну врізку на 126 км нафтопроводу "Мозир-Броди" біля того ж села Велень.

"Укртранснафта" повідомила про подію до Коростенського МВ УМВС України в Житомирській області, передала МВС затриманих громадян і транспорт, місце оглянули співробітники міліції і СБУ. "Однак, за наявною інформацією, на співробітників районної міліції чиниться шалений тиск з боку різних впливових осіб з метою цілеспрямованого "руйнування" розслідування за цим провадженням та уникнення відповідальності винними особами. Більш того, навіть висуваються вимоги повернути вилучені у злочинців автотранспорт та обладнання, за допомогою яких здійснювалася "врізання в нафтопровід", - зазначають в "Укртранснафті".

Компанія вимагає справедливого і ретельного розслідування у цій справі, особливої уваги до неї Генеральної прокуратури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА