19:43 02.09.2015

Затверджена РНБО нова військова доктрина визначає РФ військовим противником України та умови звільнення тимчасово окупованих територій

1 хв читати
Затверджена РНБО нова військова доктрина визначає РФ військовим противником України та умови звільнення тимчасово окупованих територій

Затверджена на засіданні Ради національної безпеки і оборони нова військова доктрина України визначає Російську Федерацію воєнним противником, а також умови звільнення тимчасово окупованих територій країни.

Як повідомляє прес-служба РНБО, нова військова доктрина України виходить з високої ймовірності великомасштабного застосування військової сили проти України як головної загрози національній безпеці України у воєнній сфері, підтверджує відмову від політики позаблоковості та декларує відновлення стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію.

Також військова доктрина визначає ознаки виникнення збройного конфлікту всередині України, зокрема інспірованого іноземними державами; враховує збільшення ролі інформаційно-психологічних операцій; відзначає необхідність вдосконалення системи мобілізаційної підготовки та мобілізації та значного збільшення професійної складової в Збройних силах України та інших військових формуваннях.

Нова доктрина також формулює заходи з підготовки держави до оборони, необхідні для відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності держави, а також завдання розвитку оборонного та безпекового потенціалу України як необхідної умови відсічі збройної агресії тощо.

Проект нової редакції військової доктрини був схвалений у середу, 2 вересня, на засіданні РНБО і запропонований на підпис президенту України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА