14:10 03.09.2015

У Міноборони України запрацювала система автоматизованого управління нерухомим військовим майном

2 хв читати

У Міністерстві оборони України запрацювала система автоматизованого управління нерухомим військовим майном і забезпечення військовослужбовців житлом, повідомив заступник міністра оборони Юрій Гусєв.

На брифінгу в четвер у Києві він розповів, що основна мета створення цієї системи - викорінювання корупції в питаннях управління нерухомістю Міноборони.

"Ідея створення такої системи виникла у березні. І вчора міністр оборони своїм розпорядженням ввів її в дію, вона вже сьогодні перший день офіційно працює", - розповів Ю.Гусєв.

Систему безкоштовно розробили фахівці Інституту програмних систем НАН України. Це перша в силових структурах України ERP-система з використанням технологій SAP, вона передбачає підсистеми "Житло" і "Майно". До бази даних уже внесено близько 80 тис. облікових записів.

Ці системи не будуть публічними, оскільки містять конфіденційну, внутрішньовідомчу інформацію.

Для роботи системи створено 67 автоматизованих робочих місць (у 31-му управлінні Міноборони), відповідну навчальну інфраструктуру і служби забезпечення.

Присутній на брифінгу голова Ради волонтерів при Міноборони України Давид Арахамія зазначив, що ідея створення такої електронної системи управління нерухомим військовим майном не нова.

"Ще в 2006 р. при міністрові Анатолії Гриценку почалося створення електронної системи обліку об'єктів нерухомості, проте, освоївши 44 млн грн, у 2010 році проект завершили", - сказав він.

За словами волонтера, до початку антитерористичної операції на сході України 90% корупції у військовій сфері було пов'язано з майновими питаннями.

"Забирали ділянки, військторги, вкрадено сотні гектарів землі, на яких побудовано елітні мікрорайони, і військові нічого з цього не отримали. Степан Полторак одразу після свого призначення міністром оборони наклав мораторій на відчуження майна міністерства. Але потрібно зазначити, що, не маючи оперативної інформаційної системи, неможливо управляти цим усім об'ємним майном", - наголосив Д.Арахамія.

Водночас Ю.Гусєв також поінформував, що на сьогодні усі процедури із закупівлі житла для військовослужбовців є відкритими.

"У нас абсолютно прозорі конкурси закупівлі житла для військовослужбовців - ми залучаємо волонтерів, змінили керівництво департаменту капітального будівництва. Учора Кабмін ухвалив рішення про те, що частина коштів з бюджетної програми забезпечення житлом військовослужбовців буде спрямована у вигляді компенсації для тих, хто має право на отримання житла. Отримавши ці кошти, вони зможуть купити житло, де забажають", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА