12:45 04.09.2015

Тягнибок: "Свободівцям" Швайці та Сиротюку оголошено підозру у скоєнні злочину у зв'язку з подіями 31 серпня під ВР

3 хв читати
Тягнибок: "Свободівцям" Швайці та Сиротюку оголошено підозру у скоєнні злочину у зв'язку з подіями 31 серпня під ВР

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що екс-міністрові аграрної політики, члену ВО "Свобода" Ігорю Швайці, а також екс-нардепу, члену ВО "Свобода" Юрію Сиротюку правоохоронці у п'ятницю висунули підозру в скоєнні злочинів у зв'язку з сутичками під стінами Верховної Ради в понеділок, 31 серпня.

"Вже в коридорах Головного слідчого управління (ГСУ МВС у м. Києві – ІФ) я дізнався, що оголошено про підозру Ігорю Швайці та Юрію Сиротюку", - заявив він журналістам після відвідин Управління слідчого управління ГУМВС України в м. Києві в п'ятницю.

Водночас, О. Тягнибок не зміг відповісти, які подальші слідчі дії щодо його соратників робитимуться: чи буде одразу суд чи ні, йому не відомо.

Політик також сказав, що не знає, що саме інкримінується його однопартійцям.

У свою чергу, В. Швайка у своєму акаунті в "Твіттері" повідомив, що стосовно нього висунуто підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 294 КК України (участь у масових заворушеннях, якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки).

"Своїми умисними діями,що відобразилися в активній участі у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особистістю, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, Швайка Ігор Олександрович, вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 294 КК України", - йдеться в документі, фотокопію якого він оприлюднив у своєму акаунті.

Також В. Швайка написав, що слідчі подали клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. "Оголосили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без терміну", - написав він у п'ятницю.

Пізніше в "Твіттері" екс-міністра з'явилося повідомлення наступного змісту: "Допит зупинено внаслідок відмови відповідати. Зазначив, що до допиту потрібно готуватися".

Водночас, лідер ВО "Свобода" також повідомив, що був викликаний на допит як свідок і відповів правоохоронцям на три десятка запитань у справі про сутички під Верховною Радою України 31 серпня. При цьому він наголсоив, що сам прийшов до слідчого і відповів на його запитання, хоча особисто порядку не отримував.

Розповідаючи про підозрюваного у метанні гранати до лав правоохоронців 31 серпня, що призвело до загибелі і поранення співробітників внутрішніх справ і бійців Нацгвардії, - Ігоря Гуменюка – лідер "Свободи" заявив, що він не мав партійного посвідчення партії.

"Він (Гуменюк - ІФ) перебував безпосередньо на передовій, причому, без ротації, офіційно став бійцем батальйону "Січ", він перервав будь-кі юридичні зв'язки з ВО "Свобода", як і інші наші партійці, які воюють сьогодні у складі добровольчих батальйонів МВС, Нацгвардії, а таких – тисячі людей. Тобто, юридично вони безпартійні, хоча, хто демобілізується, повертають своє членство у ВО "Свобода". Гуменюк партійного свідоцтва не мав, він був членом і, напевно, залишається громадської організації "Сокіл", - сказав О. Тягнибок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА