11:33 05.09.2015

Справу екс-міністра, "свободівця" Швайки розглядатиме суддя Волкова – Геращенко

1 хв читати
Справу екс-міністра, "свободівця" Швайки розглядатиме суддя Волкова – Геращенко

Справу за підозрою екс-міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки в організації масових заворушень у Верховній Раді розглядатиме Світлана Волкова, яку підозрюють у скоєнні резонансного злочину, повідомляє народний депутат, екс-радник глави МВС України Антон Геращенко.

Як нагадує А.Геращенко, суддя Печерського районного суду С.Волкова, звільнила з-під арешту екс-беркутівця Дмитра Садовника, підозрюваного у масових розстрілах людей на майдані Незалежності взимку 2014 р.

Генпрокуратура висунула С.Волковій підозру у вчиненні злочину передбаченого ст.375 КК "Винесення завідомо неправосудного рішення суду". Після цього, на вимогу Генпрокуратури С.Волкову відсторонили від виконання обов'язків судді, проте їй вдалося оскаржити це рішення у Вищому адміністративному суді і скасувати відсторонення.

"У результаті, сьогодні стало відомо, що справу за підозрою колишнього міністра АПК І.Швайки в організації масових заворушень у Верховної Ради випало розглядати саме С.Волковій, яку саму підозрюють у скоєнні резонансного злочину, що сколихнув усю Україну", - зазначив А.Геращенко.

Як пише А.Геращенко, він звернувся до Генпрокурора Віктора Шокіна з пропозицією Генеральній прокуратурі заявити відвід судді С.Волковій і домогтися її повного відсторонення від ведення будь-яких судових процесів, до розгляду обвинувачень проти судді С.Волкової по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА