12:07 07.09.2015

ФРН виділить на утримання біженців EUR6 млрд у 2016 році

2 хв читати
ФРН виділить на утримання біженців EUR6 млрд у 2016 році

Керівництво правлячої у ФРН "великої коаліції" розробило широкий комплекс заходів, покликаний узяти під контроль ситуацію з розміщенням і утриманням біженців, повідомляє Deutsche Welle.

У ніч на понеділок було ухвалено рішення запланувати на ці потреби у федеральному бюджеті 2016 року EUR3 млрд. Ще EUR3 млрд на вирішення проблем біженців отримають наступного року уряди федеральних земель і органи місцевого самоврядування.

До кінця 2015 року федеральний уряд має намір виділити на утримання мігрантів EUR1 млрд. При цьому пропонується грошові виплати біженцям у місцях тимчасового утримання, наскільки це можливо, замінити на натуральні пільги, повідомляє агентство dpa.

Також Німеччина має намір збільшити на EUR400 млн кошти, що виділяються міністерству закордонних справ для запобігання і врегулювання криз у світі.

До так званих "безпечних країн походження" законодавчим чином планується долучити Косово, Албанію і Чорногорію. Це дасть змогу швидко повертати туди так званих "економічних біженців". У 2014 році до безпечних країн було зараховано Боснію і Герцеговину, Македонію і Сербію. При цьому громадяни шести балканських держав, зазначено у документі, повинні отримати право на легальних підставах приїжджати в Німеччину на роботу або навчання.

Крім того, в найближчі три роки планується створити 3 тис. додаткових робочих місць у федеральній поліції і збільшити до 10 тис. осіб Федеральну волонтерську службу.

Раніше газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung повідомляла, що загальні витрати Німеччини на біженців у 2015 році становитимуть близько EUR10 млрд. Передбачувана сума в чотири рази більша, ніж попереднього року, коли ці витрати становили EUR2,4 млрд. Тоді до ФРН прибуло близько 200 тис. мігрантів, а цього року країна готується прийняти до 800 тис. біженців.

Щорічні витрати на кожного біженця становлять EUR12-13 тис. залежно від федеральної землі. У цю суму входять вартість житла, живлення, кишенькові гроші, медичне обслуговування, а також адміністративні витрати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА