15:13 07.09.2015

Гройсман запросив Лагард відвідати Київ наступної весни для оцінки реформ

2 хв читати
Гройсман запросив Лагард відвідати Київ наступної весни для оцінки реформ

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард обговорили реформи в Україні, зокрема, діяльність українського парламенту.

"Продовження співпраці з МВФ має ключове значення для успіху системних реформ в Україні", - сказав В.Гройсман на зустрічі з К.Лагард у Києві в понеділок, повідомляється на сайті Верховної Ради.

Спікер парламенту зазначив, що у вівторок, 8 вересня, в Україну прибуде оціночна місія на чолі з відомим європейським політиком Петом Коксом, яка оцінюватиме обсяг програми парламентської підтримки і підвищення інституційної спроможності на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським парламентом..

К.Лагард, у свою чергу, високо оцінила прогрес України в проведенні реформ. Вона повідомила, що рішення МВФ про виділення Україні чергового транша у рамках програми розширеного кредитування ухвалюватиметься з урахуванням підсумків роботи чергової місії МВФ, яка прибуде в Україну 22 вересня.

Крім того, сторони вітали нещодавню попередню домовленість між Україною та міжнародними кредиторами про реструктуризацію державного боргу. В.Гройсман подякував К.Лагард за підтримку МВФ у вирішенні цього питання.

Голова Верховної Ради також заявив про готовність Верховної Ради і надалі залишатися надійним партнером уряду в контексті своєчасного виконання зобов'язань, узятих Україною у рамках Меморандуму з МВФ.

"Крістін Лагард прийняла запрошення Володимира Гройсмана відвідати Київ навесні наступного року для того, щоб оцінити прогрес у впровадженні реформ", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА