10:28 09.09.2015

Нацбанк залишає директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування

2 хв читати
Нацбанк залишає директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування

Директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Нацбанку України Леонід Антоненко звільняється у зв'язку з неможливістю проведення запропонованих ним реформ.

"Завтра мій останній день роботи в Національному банку. Я йду, тому що реформа, за яку я відповідав на посаді директора департаменту, забуксувала і починає давати зворотний хід", - написав він на своїй сторінці у Facebook у ніч на середу.

Л. Антоненко додав, що разом з ним з НБУ йде керівник управління реєстрації та ліцензування банків Олександр Бевз, який відповідав за прозорість банківського сектора.

"Реформа не відбулася. Навпаки - набирають обертів сили реакції. Зловживаючи правом реєстрації укладених угод, Національний банк втручається у сферу дії фундаментальних основ цивільного обігу, позбавляючи юридичної сили цілі глави Цивільного кодексу", - ще раз пояснив своє рішення Л. Антоненко.

За його словами, Національний банк незабаром передасть функцію реєстрації кредитів від нерезидентів у безпосереднє підпорядкування департаменту реєстраційних питань.

"Новий керівник буде похований під рутиною десятків тисяч реєстраційних дій, за кожну з яких він особисто відповідатиме. Це - ідеальний спосіб відвернути зусилля від важливіших завдань, поховати реформи в рутині", - вважає Л. Антоненко.

Повідомлення про те, що Л. Антоненко залишає команду Нацбанку за згодою сторін, з'явилося на сторінці центробанку в соцмережі Facebook удень у середу.

"Реформи, запропоновані Антоненко, позитивно оцінені як в НБУ, так і за його межами. Проте вони перебували переважно у функціональній площині. Погляди команди реформаторів і Антоненко з питань формату централізації, на жаль, розійшлися", - заявляє регулятор.

Як зазначається у повідомленні, протягом восьми місяців роботи Л. Антоненка в НБУ не була забезпечена повна централізація функції з ліцензування на рівень центрального апарату, яка була задекларована на початку 2015 року.

У свою чергу, заступник голови НБУ Владислав Рашкован на своїй сторінці в Facebook зазначив, що команда, яка працювала і працює над підвищенням прозорості банківського сектора, дуже багато зробила для реалізації цілей реформи фінансового сектора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА