13:57 09.09.2015

Глава ДФС Насіров володіє квартирою в Лондоні - екс-заступник глави відомства Лікарчук

2 хв читати
Глава ДФС Насіров володіє квартирою в Лондоні - екс-заступник глави відомства Лікарчук

Глава Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров володіє квартирою в Лондоні, повідомив на своїй сторінці у Facebook звільнений у неділю з посади заступника глави ДФС Костянтин Лікарчук.

Він долучив до повідомлення сканований роздрук реєстру і уточнив, що зазначена нерухомість розташована за адресою Лондон, вул. Лаймгарбор, 3, кв. 5.

"До речі, квартира не внесена в декларацію Насірова, внаслідок чого на підставі ч. 8 ст. 3 закону України "Про очищення влади" Р.Насіров потрапляє під люстрацію і не може протягом десяти років обіймати посади в державних органах", - зазначив К.Лікарчук.

Прес-служба ДФС на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" прокоментувати заяву К.Лікарчука запропонувала написати запит.

Як повідомлялося, К.Лікарчук неодноразово критикував Міністерство фінансів, яке курирує ДФС, і главу ДФС Р.Насірова в спробах обмежити самостійність митниці. В інтерв'ю ЗМІ він заявляв, що в роботі ДФС закладений системний конфлікт між податковим і митним напрямами, і він не може ефективно реалізувати поставлені перед ним завдання через відсутність важелів управління митницею. Окрім того, днями він заявив про корупційні схеми на митниці, яким потурає Р.Насіров.

До звільнення К.Лікарчук повідомив, що Р.Насіров перерозподілив обов'язки з управління підрозділами ДФС між собою та своїми заступниками, залишивши за заступником глави ДФС лише право управляти кримським санаторієм "Дніпро".

Глава ДФС, у свою чергу, заявив, що як керівник, він не побачив ніяких результатів у митному напрямі за останні три-чотири місяці, тому тепер будемо розпочато пошук на цю посаду "кваліфікованої, незаангажованої та чесної людини".

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі звернувся до генерального прокурора України, глав МВС і СБУ із заявою про скоєння злочину посадовими особами ДФС, зокрема щодо Одеської митниці. За його словами, посадові особи ДФС, діючи умисно, за попередньою змовою, занижують митну вартість товарів на Київській і Херсонській митницях, завищують вартість ідентичних товарів на Одеській митниці, що призводить до штучного вимушеного перерозподілу товаропотоку.

Як повідомила в понеділок міністр фінансів Наталія Яресько, Кабмін задовольнив подання Р.Насірова на звільнення К.Лікарчука.

На своїй сторінці в Facebook К.Лікарчук повідомив, що може оспорити рішення про своє звільнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА