12:58 10.09.2015

Інформація про намір поліції Києва використовувати Lamborghini для переслідування правопорушників є фейковою, заявляють у МВС

2 хв читати
Інформація про намір поліції Києва використовувати Lamborghini для переслідування правопорушників є фейковою, заявляють у МВС

Інформація про нібито намір патрульної поліції Києва використовувати спортивний автомобіль Lamborghini для переслідування зловмисників не відповідає дійсності, заявив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

Так, на брифінгу в четвер А. Шевченко закликав ЗМІ "керуватися здоровим глуздом" при підготовці інформації і використовувати офіційні акаунти правоохоронців. Він наголосив, що недоречно в нинішній час поліцейським користуватися такими автомобілями, тим більше, на них в Україні "поки що, на жаль, навіть ніде їздити".

У свою чергу, радник першого заступника міністра внутрішніх справ Екі Згуладзе Анастасія Шманько додала: "Я також хотіла б сказати, що треба використовувати здоровий глузд. Спасибі суспільству, громадянам та колегам за такий інтерес до патрульної поліції. Зараз дійсно існує дуже багато фейкових сторінок, неофіційних".

"Поширення такої інформації, як вчора, є недоречним",- наголосила вона.

За словами радника, наразі є одна офіційна Facebook-сторінка патрульної поліції, також департамент патрульної поліції розробляє сайт. Є офіційний "Твіттер" і Ют’юб-канал патрульної поліції.

"Якщо ви зайдете на сторінку в Facebook, ви побачите коректні посилання на ці акаунти. І я дуже прошу використовувати інформацію саме з них, а не з інших, які є фейковими",- сказала А. Шманько.

Начальник управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Сергій Демедюк звернув увагу на те, що верифікація акаунтів в соціальних мережах відбувається лише на офіційних сторінках.

"Тобто, якщо сторінка представляє офіційну позицію того чи іншого міністерства або відомства або офіційної особи, її можуть за погодженням верифікувати, про що є відповідні позначки",- пояснив він.

Також він додав, що в самій назві пишеться, що це офіційна сторінка або особистий аккаунт. Інформація про Lamborghini була на сторінці, створеній прихильниками Е. Згуладзе, "які висловлюють позицію, яку, напевно, вони хочуть, щоб висловлювала і вона".

Як повідомлялося, патрульна поліція м. Києва найближчим часом нібито отримає спортивний автомобіль Lamborghini для переслідування порушників на великих швидкостях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА