16:26 10.09.2015

ВРЮ відкрила дисциплінарні справи проти 28 суддів, які судили євромайданівців

1 хв читати
ВРЮ відкрила дисциплінарні справи проти 28 суддів, які судили євромайданівців

Вища рада юстиції (ВРЮ) відкрила дисциплінарні справи за підозрою в порушенні присяги проти 28 суддів, що судили активістів Євромайдану, повідомляє прес-секретар ВРЮ Оксана Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відповідні рішення були прийняті на засіданні ВРЮ в четвер. Рада розглянула висновки тимчасової слідчої комісії з перевірки суддів загальної юрисдикції, яка виявила в діях зазначених 28 суддів ознаки порушення присяги.

Зокрема, дисциплінарні справи відкрито проти суддів Шевченківського районного суду Києва Світлани Гайдук, Дмитра Кравця, Наталії Сіромашенко, суддів Солом’янського райсуду Андрія Макухи і Марини Лозинської, судді Деснянського райсуду Олексія Панасюка, суддів Дніпровського райсуду Владислави Макарчук і Миколи Чауса, судді Оболонського райсуду Віталія Літвінова, Святошинського райсуду - Володимира Макаренка, Дарницького райсуду - Сергія Пойди, Окружного адмінсуду - Богдана Саніна, суддів київського апеляційного адмінсуду Ігоря Лічевецького та Володимира Мельничука, які заарештовували учасників євромайдану і забороняли акції в центрі Києва.

У разі підтвердження порушення присяги ВРЮ схвалить звільнення зазначених суддів і передасть матеріали щодо них до Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА