19:44 10.09.2015

Звинувачення СКР на адресу Полторака і Муженка розраховані на аудиторію, повністю відірвану від реального життя - Генштаб України

2 хв читати
Звинувачення СКР на адресу Полторака і Муженка розраховані на аудиторію, повністю відірвану від реального життя - Генштаб України

Звинувачення Слідчого комітету Російської Федерації проти міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу ВСУ Віктора Муженка та інших представників військово-політичного керівництва України розраховані на аудиторію, повністю відірвану від реального життя, і є ще одним кроком РФ в інформаційній війні, заявили в Генштабі України.

"Останнім часом Слідчий комітет РФ почав робити досить різкі заяви, підкріплені сфабрикованими "доказами", про нібито злочини українських політичних та військових діячів. Так, кілька днів тому голова СК Олександр Бастрикін зробив заяву про нібито участь прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в першій чеченській війні на боці "Чеченської Республіки Ічкерія". Звісно, такі заяви навіть не варто коментувати, бо розраховані вони на аудиторію, яка повністю відірвана від реального життя та звикла вірити всьому, що розповідає діюча влада Росії, включаючи сумнівні здобутки російської економіки: про інфляцію рубля, заборони ввезення окремих товарів та багато іншого", - йдеться в повідомленні прес-служби Генштабу України на сторінці у Facebook у четвер.

"Сьогоднішнє звинувачення проти С.Полторака, В.Муженка та інших представників військово-політичного керівництва України - це ще один крок Росії в інформаційній війні проти нашої країни та спроба відвернути власне населення від проблем усередині держави", - наголошують у Генштабі України.

У відомстві нагадали, що Росія вже не вперше "звинувачує інших в тому, що робить сама", зокрема, як зазначено, йдеться про збитий "Боїнг-777" рейсу МН-17 та участь російських військових у бойових діях на Донбасі проти української армії та причетність до загибелі цивільних осіб.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи стосовно міністра оборони України С.Полторака, начальника Генштабу В.Муженка, командира Сухопутних військ Збройних сил України Анатолія Пушнякова, командувача Національної гвардії України Миколи Балана та інших осіб із числа військовослужбовців ЗСУ і Нацгвардії за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 356, ст. 357 Кримінального кодексу РФ (застосування заборонених засобів та методів ведення війни і геноцид).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА