10:12 14.09.2015

Яценюк сподівається на підвищення пенсій, зарплат і соцвиплат в Україні вже у вересні-жовтні поточного року

2 хв читати
Яценюк сподівається на підвищення пенсій, зарплат і соцвиплат в Україні вже у вересні-жовтні поточного року

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається на ухвалення в четвер, 17 вересня, Верховною Радою пакета урядових законопроектів, які дадуть змогу підвищити пенсії та зарплати співробітників бюджетної сфери вже у вересні-жовтні поточного року.

"Якщо парламент проголосує в четвер - а він зобов'язаний проголосувати в четвер - то ми або окремою відомістю доплатимо до кінця поточного місяця додаткові суми для кожного пенсіонера, або під час виплаті пенсій уже в жовтні здійснимо ще додаткову плату як за вересень, так і за жовтень", - заявив він в ефірі телепередачі "10 хвилин з прем'єр-міністром" у неділю ввечері.

Глава уряду наголосив, що кошти для цього вже накопичені на рахунках Державного казначейства. "Але щоб отримати дозвіл на витрату коштів, які уряд вже акумулював, парламент повинен проголосувати за ці закони, президент їх підпише, і ми невідкладно дійдемо до кожного пенсіонера, до кожного учителя, лікаря, співробітника освіти, співробітника бюджетної сфери, до кожної багатодітної мами, до кожного громадянина країни, який отримає в середньому від 13 до 18% доплати до своїх пенсій, зарплат і соціальних стандартів", - заявив А.Яценюк.

Він нагадав, що уряд ухвалив рішення "про підвищення соціальних стандартів майже для 12,5 млн українських громадян і 80 різного типу соціальних виплат (зарплат, пенсій та інших соціальних виплат) відбувається підвищення в середньому на 13%, для висококваліфікованих працівників заробітна плата зросте навіть на 18%".

"Уряд ухвалив відповідне рішення і направив зміни до закону України про державний бюджет у Верховну Раду України. Наступного тижня в четвер парламент повинен проголосувати за п'ять законів, які змінюють державний бюджет, які підвищують зарплати і пенсії так, як визначив Кабінет Міністрів України і які реструктуризують і списують наші борги. Я сподіваюся, що ввесь парламент у єдиному пориві проголосує за позицію уряду про підвищення пенсій, заробітних плат і 80 видів різних соціальних виплат, а також за списання і реструктуризацію боргу перед іноземними кредиторами", - сказав А.Яценюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА