14:05 14.09.2015

Канадські інструктори навчають українських саперів за стандартами НАТО на базі в Хмельницькій області

2 хв читати
Канадські інструктори навчають українських саперів за стандартами НАТО на базі в Хмельницькій області

Військовослужбовці Збройних сил Канади в понеділок розпочали перший етап курсу підготовки особового складу Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення ЗС України (Хмельницька обл.) за фахом "сапер" та протидія саморобним вибуховим пристроям, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков наголосив, що такий захід на базі цієї військової частини проводиться вперше. Канадські інструктори навчатимуть українських військових згідно з технічною угодою між Міноборони України і департаментом національної оборони Збройних сил Канади щодо проведення заходів військової підготовки в Україні.

Він розповів, що у рамках цього курсу інструктори відділів підготовки і військовослужбовці загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв Центру розмінування перейматимуть досвід із методики проведення занять та виконання завдань за стандартами НАТО від військовослужбовців Збройних сил Канади.

У свою чергу керівник групи військовослужбовців ЗС Канади майор Літтлчайлд наголосив, що проведення цих курсів - лише частина заходів з військової підготовки в Україні, які проводять канадські військовослужбовці.

"Головне наше завдання - надати українським фахівцям із розмінування ті знання і навички за стандартами НАТО, які їм знадобляться під час виконання бойових завдань. Нам також відомо, що військовослужбовці Центру розмінування беруть участь у складі Міжнародних сил зі сприяння безпеці в Афганістані, багато з них пройшли свого часу Ліван, Ірак, Косово та Ліберію. Безперечно, нам буде дуже цікаво дізнатись про їхній практичний досвід у зоні АТО", - констатував він.

За інформацією прес-служби Міноборони, інструктори з Канади привезли до Центру розмінування сучасне військове обладнання та амуніцію, яке перебуває на озброєнні їхніх Збройних сил - захисні костюми, роботів-саперів та інше спеціальне спорядження, на якому вони навчатимуть українських військовослужбовців і яке надалі буде передано для потреб Центру розмінування.

Програмою курсів підготовки також передбачено спільну роботу українських і канадських інструкторів у навчанні півсотні військовослужбовців ЗСУ, які найближчим часом прибудуть до центру на навчання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА