11:51 15.09.2015

У Дніпропетровській області в ДТП загинуло двоє представників "Правого сектору" і двоє військових

3 хв читати

Четверо людей загинули внаслідок аварії, що сталася в Покровському районі Дніпропетровської області біля бази "Правого сектора", зокрема двоє представників цієї організації, що брали участь в подіях 11 липня на Закарпатті, і двоє військових Збройних сил України.

Як повідомляє прес-служба Закарпатської облдержадміністрації, аварія сталася 8 вересня о 5.45. Легковик з представниками "Правого сектора", які, як встановила подальша експертиза, були в нетверезому стані, врізалася у військовий автомобіль з бійцями військової частини №1402.

Унаслідок аварії двоє військовослужбовців в/ч загинули на місці. Крім того, на місці ДТП загинув один представник "Правого сектора", ще один дістав важких травм. Як з'ясувалося згодом, обидва представники "ПС" брали участь в подіях 11 липня в Мукачевому і переховувалися в Дніпропетровській області від правоохоронців.

За інформацією прес-служби, загиблого представника "ПС" поховали як невідомого, а травмованого доправили до Дніпропетровської обласної лікарні ім.І.Мечникова, де він перебував під вигаданим прізвищем як житель Рівненської області. 14 вересня він помер від отриманих під час аварії травм.

Встановленням особистості іншого представника "ПС", загиблого в ДТП і похованого як невідомого, займаються силові структури.

У свою чергу прес-служба "Правого сектора" підтверджує факт ДТП, унаслідок якого загинули кілька бійців з українського Добровольчого корпусу (ДУК) "Правий сектор" і ЗС України. Однак версія події, оприлюднена "ПС", дещо інша: "УАЗ, на якому їхали солдати ЗС України, на великій швидкості протаранив мікроавтобус добровольців. На місці загинули два армійця і один боєць ДУК. Ще один був госпіталізований, але помер у лікарні вчора, 14 вересня. Обидва загиблих добровольця - бійців легендарної групи мукачівських повстанців".

У "Правому секторі" також стверджують, що їхні представники не були п'яні.

Як повідомлялося, 11 липня у м. Мукачевому (Закарпатська обл.) сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланьо, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора".

За різними даними, унаслідок перестрілки загинули від 2 до 3 осіб, близько 14 дістали поранень.

За інформацією СБУ, шестеро бійців "Правого сектора" переховувалися в лісовому масиві в околицях Мукачева, двох вдалося затримати, ще двоє були направлені в лікарню.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з М. Ланьо, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у низці ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М. Ланьо. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентарія Віктора Балоги.

Народні депутати України на засіданні 14 липня прийняли постанову про створення ТСК з розслідування обставин конфлікту. ТСК очолив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук. До складу комісії делегували своїх представників усі депутатські фракції і групи.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль 21 липня повідомив, що дії представників закарпатського "Правого сектору", що влаштували стрілянину в Мукачевому, кваліфікуються як бандитизм, підозрюють 13 осіб віком від 18 до 39 років, 12 з них - закарпатці, один - житель м. Слов'янськ (Донецька обл.) Більшість з них досі переховуються у лісах Закарпаття. За його даними, відкрито кримінальне провадження за ст 257 Кримінального кодексу України (бандитизм).

За даними Генпрокуратури шістьом бійцям ДУК ВПД "Правий сектор" повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів, чотирьом з підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА