18:14 15.09.2015

Копенгаген виділить $10 млн на створення органів із боротьби з корупцією в Україні

1 хв читати
Копенгаген виділить $10 млн на створення органів із боротьби з корупцією в Україні

Міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен повідомив, що керівництво його країни ухвалило рішення про виділення Україні $10 млн на проведення реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією.

"Данія підтримує Міністерство юстиції (України - ІФ), тому що це найважливіше міністерство в проведенні реформ, оскільки жодну реформу не можна провести, якщо не побороти корупції. Сьогодні ми погодили виділення $10 млн (або EUR8 млн) для України за проектом цих реформ", - сказав К.Єнсен в Києві у вівторок.

При цьому данський міністр наголосив, що немає ніяких умов фінансування Данією цих реформ у рамках програми "Хороше управління та права людини".

"Ми це робимо тому, що бачимо і відчуваємо, що український уряд хоче проводити реформи", - додав К.Єнсен.

У свою чергу глава Мін’юсту України Павло Петренко висловив сподівання, що в четвер парламент ухвалить пакет законів щодо боротьби корупцією.

"Йдеться про створення спеціального органу, який займатиметься управлінням та розшуком активів, отриманих шляхом корупційних злочинів. На становлення саме цих інституціональних органів, до яких буде довіра, наші міжнародні партнери виділяють цю технічну допомогу", - сказав П.Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА