10:01 16.09.2015

Експертиза ДНК допомогла встановити імена 235 загиблих бійців АТО, 164 тіла ще не упізнані

2 хв читати
Експертиза ДНК допомогла встановити імена 235 загиблих бійців АТО, 164 тіла ще не упізнані

Завдяки експертизі ДНК встановлено імена 235 загиблих воїнів АТО, тіла яких були доставлені в Дніпропетровську область, разом з тим залишаються невпізнаними ще 164 загиблих військових.

Як повідомили у вівторок у департаменті взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації, серед встановлених імен загиблих воїнів жителі практично всіх регіонів України.

Залишилися невпізнаними 164 військових, стосовно більшості тіл вже встановлені перші збіги кодів ДНК. Найближчим часом будуть проведені другі остаточні дослідження.

За словами директора департаменту взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації Ірини Федорчук, існує певна проблема з пошуком рідних загиблих.

"Є психологічний фактор, коли люди не хочуть вірити в те, що їхні близькі загинули. Сподіваються, що вони перебувають у полоні. Тому і не приходять здавати аналізи або категорично відмовляються від цих процедур", - зазначає вона.

Для пошуку зниклих безвісти в Дніпропетровській області працюють "гарячі лінії". За номерами 093 801 84 98 (робоча група слідчого управління ГУМВС України в Дніпропетровській області) та 744 48 13 (департамент взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації) фахівці розкажуть, як діяти та куди звертатися, якщо ваш родич зник безвісти або є інформація про загибель в зоні АТО.

З початку проведення АТО до Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи доправлено 1129 тіл бійців, загиблих у зоні АТО. Візуально рідні впізнали 730 захисників, імена ще 235 були встановлені завдяки молекулярно-генетичним дослідженням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА