11:00 16.09.2015

Мінрегіон не рекомендує знижувати температурний мінімум у житлових приміщеннях до 16°С з 18°С

2 хв читати
Мінрегіон не рекомендує знижувати температурний мінімум у житлових приміщеннях до 16°С з 18°С

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) України на виконання доручення уряду вивчила можливість зниження мінімально допустимої температури повітря в житлових приміщеннях до 16°С до 18°С в опалювальний сезон 2015-2016 рр. і здійснювати таке зниження не рекомендує.

"Мінрегіон не рекомендує зниження нормативної температури в житлах з 18°С до 16°С і нагадує, що в 2014 році це питання вже розглядалося міністерством. Тоді зниження температури повітря в оселях українців на 2°С було визнано недоцільним", –повідомляється на веб-сайті міністерства.

У Мінрегіоні також уточнюють, що вивчення можливості зниження мінімально допустимої температури в житлових приміщеннях проводилося міністерством на виконання доручення уряду згідно з планом заходів з підготовки паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2015-2016 рр.

Як повідомлялося, наприкінці серпня поточного року заступник глави Мінрегіону Едуард Кругляк заявив, що міністерство допускає можливість зниження мінімальної температури в житлових приміщеннях до 16°С з 18°С в опалювальний сезон 2015-2016 рр. виключно у разі нестачі природного газу.

Раніше Кабінет Міністрів доручив Мінрегіону та Міністерству охорони здоров'я до 15 вересня 2015 року розробити пропозиції щодо можливості зниження мінімально допустимої температури в житлових приміщеннях з 18°С до 16°С.

Крім цього, уряд доручив до 1 жовтня забезпечити об'єкти соціальної сфери додатковими джерелами енергопостачання, а також підготувати перелік пріоритетів щодо захищених споживачів у разі часткового відключення тепломереж та план заходів щодо обмеження обсягів постачань і відключення електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА