12:34 16.09.2015

ВР денонсувала міжурядову угоду з РФ щодо будівництва енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС

1 хв читати
ВР денонсувала міжурядову угоду з РФ щодо будівництва енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС

Верховна Рада підтримала законопроект про припинення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво у будівництві енергоблоків №3 та 4 Хмельницької АЕС.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на ранковому засіданні в середу за відповідний закон проголосували 234 парламентарі.

За словами заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Олександра Светеліка, це рішення необхідно було ухвалити, оскільки Росія не виконує своїх зобов'язань за цією угодою.

Він нагадав, що ця угода була підписана урядами України та Росії 9 червня 2010 р. і ратифікована Верховною Радою 12 січня 2011 р.

Також парламентарі 230 голосами підтримали закон про визнання таким, що втратив чинність, закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС".

Як повідомлялося, 8 липня Кабмін на своєму засіданні вирішив внести до ВР пропозицію про денонсацію угоди з Росією щодо добудови блоків №3, 4 Хмельницької АЕС.

Влада України раніше заявляла про намір відмовитися від співпраці з РФ при будівництві двох енергоблоків Хмельницької АЕС. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у жовтні 2014 року поставив НАЕК "Енергоатом" завдання прискорити завершення будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС з європейськими партнерами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА