17:12 16.09.2015

Жебрівський закликає уряд Данії допомогти з мікрокредитуванням бізнесу на Донбасі

1 хв читати
Жебрівський закликає уряд Данії допомогти з мікрокредитуванням бізнесу на Донбасі

Демонополізація економіки Донбасу сприятиме формуванню громадянського суспільства в регіоні, переконаний голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Як повідомляє прес-служба адміністрації в середу, про це він заявив під час офіційної зустрічі в Краматорську з міністром закордонних справ Данії Крістіаном Єнсеном.

"Підвалини демократії - це малий і середній бізнес у достатньо великій кількості. На сьогодні на контрольованій українською владою території Донецької області зареєстровано понад 16 тис. юридичних осіб. При цьому 120 із них дають понад 80% ВВП всєї області. Для впровадження незворотності процесу формування громадянського суспільства Донбасу необхідна демонополізація економіки", - наголосив голова області.

Під час зустрічі П.Жебрівський звернувся до уряду Данії з проханням допомогти в питанні мікрокредитування донецького малого та середнього бізнесу. "Ми не говоримо про гранти, йдеться про позики під низькі відсотки, оскільки українські банки кредитують під 25% річних. Це унеможливлює створення нового бізнесу", - наголосив голова адміністрації.

П.Жебрівський також повідомив, що обласна влада формує пакет інвестиційних пропозицій і запрошує вкладати гроші в Донецьку область. "Безумовно, інвестиції ризиковані, проте профіт достатньо високий. Нам потрібна нова економіка, і ми готові гарантувати безпеку данських бізнесменів, які вирішать вкладати фінансові ресурси в розвиток Донбасу", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА