15:20 17.09.2015

Порошенко доручив РНБО України вилучити прізвища журналістів ВВС із санкційного списку

1 хв читати
Порошенко доручив РНБО України вилучити прізвища журналістів ВВС із санкційного списку

Президент України Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки і оборони вилучити зі списку осіб, щодо яких були введені санкції, прізвища журналістів компанії ВВС, повідомляє прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко.

"Свобода преси для мене абсолютна цінність. - президент доручив РНБО вилучити прізвища журналістів ВВС з санкційного списку. РНБО зробить заяву", - написав С. Цеголко у своєму "Твіттері" в четвер.

Як повідомлялося, П. Порошенко свої указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня про застосування персональних санкцій. На офіційному сайті президента оприлюднено відповідний указ і додатки з повними списками фізичних та юридичних осіб, до яких застосовуються санкції та інші обмежувальні заходи строком на рік. До списку увійшли 400 фізичних і 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, щодо яких застосовуються санкції.

Після оприлюднення цих списків резонансу в ЗМІ набуло накладення санкцій на європейських журналістів, зокрема журналістів компанії ВВС, яким винесено заборону на в'їзд до України. Корпорація BBC вже зробила заяву з цього приводу, назвавши таке рішення української влади "атакою на свободу ЗМІ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА