20:34 17.09.2015

НБУ визнав неплатоспроможним банк "Фінанси та Кредит"

1 хв читати
НБУ визнав неплатоспроможним банк "Фінанси та Кредит"

Національний банк України (НБУ) постановою №612 від 17 вересня відніс ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит", підконтрольний народному депутатові Костянтину Жеваго, до категорії неплатоспроможних, йдеться в повідомленні центробанку на його сайті.

"Банк "Фінанси та Кредит" взяв на себе зобов'язання щодо підтримки ліквідності банку за рахунок надходжень від продажу непрофільних активів акціонера та з дотримання обов'язкових резервів та інших нормативів... Коли акціонер не виконав свої зобов'язання - ми швидко відреагували. Сьогодні банк був визнаний неплатоспроможним та переданий до Фонду (гарантування вкладів фізосіб, ФГВФО - ІФ)", - наведено в повідомленні коментар глави НБУ Валерії Гонтаревої.

Нацбанк наголошує, що 93,2% (234 тис. людей) усіх вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їхній розмір не перевищує гарантованої ФГВФО суми 200 тис. грн.

Банк "Фінанси та Кредит" засновано в 1990 році. Його основним бенефіціаром є український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій та CEO гірничорудної компанії Ferrexpo К.Жеваго.

Згідно з даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 року банк посідав десяте місце (38,88 млрд грн) серед 127 банків, що діяли в країні. Його зобов'язання перед фізособами на цю дату дорівнювали 16,98 млрд грн, зокрема у валюті - 11,61 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА