11:43 18.09.2015

Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк "Фінанси та Кредит"

1 хв читати
Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк "Фінанси та Кредит"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) ввів адміністрацію в підконтрольний народному депутатові Костянтину Жеваго банк "Фінанси та Кредит", який Національний банк України визнав неплатоспроможним 17 вересня.

"Рішення про введення тимчасової адміністрації прийняте напередодні услід за визнанням банку неплатоспроможним, тимчасова адміністрація розпочала роботу відсьогодні ", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі фонду.

Як повідомлялося, НБУ постановою №612 від 17 вересня відніс ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.

"Банк "Фінанси та Кредит" перейняв на себе зобов'язання з підтримки ліквідності банку за рахунок надходжень від продажу непрофільних активів акціонера і з дотримання обов'язкових резервів та інших нормативів... Коли акціонер не виконав свої зобов'язання - ми швидко відреагували. Сьогодні банк був визнаний неплатоспроможним і переданий до Фонду (гарантування вкладів фізичних осіб, ФГВФО - ІФ)", - навів регулятор коментар глави НБУ Валерії Гонтаревої.

Нацбанк повідомив, що 93,2% (234 тис. осіб) усіх вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану ФГВФО суму 200 тис. грн.

В.Гонтарева нагадала, що банк сім місяців був у проблемному стані, і впродовж цього періоду акціонер виконував усі рекомендації Національного банку з фінансового оздоровлення.

Повна версія доступна за передплатою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА