17:07 18.09.2015

Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк "Національні інвестиції"

2 хв читати
Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк "Національні інвестиції"

Виконавча дирекція фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 17 вересня 2015 року вирішила ввести тимчасову адміністрацію в банк "Національні інвестиції", повідомляється на веб-сайті фонду.

Уповноваженою особою на тимчасову адміністрацію призначено Ігоря Волощука строком на три місяці до 17 грудня 2017 року.

Як повідомлялося, Національний банк України 17 вересня прийняв рішення про зарахування ПАТ "Банк "Національні інвестиції" до категорії неплатоспроможних.

Як зазначив регулятор, непрозорість цілої низки операцій банку і стрімке значне скорочення ліквідних коштів спершу були причиною зарахування його до категорії проблемних і введення в банк куратора.

Визнати "Національні інвестиції" неплатоспроможним НБУ був змушений, коли були встановлені факти невідображення банком у бухгалтерському обліку документів клієнтів, які не виконані у встановлений законодавством термін.

Банк "Національні інвестиції" створено в 1995 році. За даними Нацбанку України, до 1 липня 2015 року за розміром загальних активів (4,248 млрд грн) банк посідав 34-е місце серед 127 банків країни. Його зобов'язання перед фізособами становили 1,893 млрд грн, зокрема в іноземній валюті – 1,204 млрд грн.

Банк, згідно з інформацією на сайті НБУ на 13 липня, мав досить складну структуру власності. Найбільшим акціонером була Наталя Огородник, сукупна частка якої становила 33,7407%. За нею слідували брати Сергій і Олександр Крищуки – 5%, Наталя Молибога – 3,7987%, Тетяна Чеповська – 2,9253%, Андрій Савченко – 2,8008%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА