10:51 21.09.2015

Генпрокурор України запевняє, що жодного списку щодо притягнення до відповідальності депутатів немає

2 хв читати
Генпрокурор України запевняє, що жодного списку щодо притягнення до відповідальності депутатів немає

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що так званого списку щодо притягнення до карної відповідальності народних депутатів не існує, а також закликає парламентарів ухвалити закон про скасування депутатської недоторканності.

"Ніякого списку не існує. Ні Шокіна, ні когось іще, існує проблема законодавча, в законодавчому питанні", - сказав він на прес-конференції в понеділок в Києві, відповідаючи на запитання журналіста.

В. Шокін наголосив, що його звинуватили в тому, що народний депутат України Сергій Клюєв не був заарештований. Він пояснив: "Ми 16 червня зробили подання на його затримання і арешт. Донині, на жаль, парламент не розглянув це подання".

З іншого боку, генпрокурор звернувся до парламентарів із проханням ухвалити закон, який би зробив неможливими такі ситуації.

"Якщо не буде закону, то знову і знову це повторюватиметься. Загалом, було би добре з їхнього боку (народних депутатів - ІФ) скасувати свою недоторканність. Тоді б такого не було", - впевнений генпрокурор.

За словами В. Шокіна, він радитиметься з цього питання з народними депутатами, "якщо такі питання не будуть вирішені (а я маю на увазі процедуру затримання депутата, залучення його до відповідальності)".

Генпрокурор зазначив, що якщо процедура притягнення депутатів до відповідальності не буде врегульована законодавчо, то доцільно скасувати депутатську недоторканність. "Упевнений, що необхідно негайно вирішити це питання на законодавчому рівні. І якщо ні - то скасувати депутатську недоторканність", - підсумував він.

Як повідомлялося, 16 червня генпрокурор України вніс у Верховну Раду подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт С.Клюєва у рамках нового кримінального провадження щодо нього. Проте через двотижневий розгляд регламентного комітету парламентар сховався від правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА