11:46 21.09.2015

Другий етап тестування на керівні посади в місцевих прокуратурах стартує 26 вересня, перший етап відбувся успішно - Шокін

2 хв читати
Другий етап тестування на керівні посади в місцевих прокуратурах стартує 26 вересня, перший етап відбувся успішно - Шокін

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє про успішне завершення першого етапу тестування на зайняття керівних посад у створюваних місцевих прокуратурах, із 26 вересня розпочинається другий етап тестування.

"16 вересня завершився перший етап тестування на знання законодавчої бази. Хочу вам повідомити, що цей етап показав дуже високі показники в усіх регіонах України. Приблизно 77% зі 100% набрали і наші працівники прокуратури, і зовнішні претенденти на місця в прокуратурі", - розповів генпрокурор на прес-конференції в Києві в понеділок.

За його словами, це дуже високий відсоток, який дає надію, що майбутні працівники місцевих прокуратур будуть професіоналами.

В.Шокін наголосив, що під час тестування на першому етапі були і спостерігачі від Європейського Союзу, і від України.

Генпрокурор запевнив, що перший етап тестування відбувся прозоро.

"Понад 10 тис. учасників тестування, з них за всіма напрямами надійшло 244 скарги, було задоволено 196 скарг із різних причин. Це і є тією прозорістю, відкритістю", - сказав він.

Генпрокурор висловив переконання в тому, що не менш високі здібності кандидати на посади в місцеві прокуратури покажуть на наступному етапі тестування. "З 26 вересня розпочинається другий етап. Завдяки допомозі Європейського Союзу закуплено 11 400 тестів", - заявив В.Шокін.

За його словами, за законодавством проходження на детекторі брехні можливе передусім за згодою людини і коли проводиться судово-психіатрична експертиза. "Якщо буде згода людей на це, а я упевнений, що в Генеральній прокуратурі України будуть усі на це згодні, ми це практикуватимемо", - пояснив В.Шокін.

У свою чергу голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський наголосив, що реформи в правоохоронних органах і судовій системі насамперед потрібні для відновлення довіри та залучення інвестицій в Україну. "Для нас дуже важливо, щоб ці тестування... були відкриті для людей, які перебувають поза системою юристів-професіоналів, які хочуть взяти безпосередню участь у реформах і зробити прокуратуру сучасною та прогресивною установою", - сказав він.

Я.Томбінський висловив сподівання, що підтримка ЄС процесів реформування органів прокуратури в Україні допоможе підвищити рівень довіри до прокуратури в цілому. "Саме від рівня професійної відповідності прокурорів залежатиме успіх реформ не лише прокуратури, а й усього державного апарату з боротьби зі злочинністю та корупцією", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА