11:52 21.09.2015

Фонд гарантування має достатньо коштів для виплат вкладникам банку "Фінанси та Кредит"

2 хв читати
Фонд гарантування має достатньо коштів для виплат вкладникам банку "Фінанси та Кредит"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) має достатньо коштів для забезпечення виплат у рамках гарантованої суми вкладникам банку "Фінанси та Кредит", 17 вересня визнаного НБУ неплатоспроможним.

Про це повідомив директор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін, слова якого наводяться на веб-сайті фонду.

При цьому він наголосив, що вже набула чинності урядова постанова про випуск ОВДП на 21,5 млрд грн, які монетизують, а кошти використані для виплати вкладникам.

"Фонд почне процедуру пошуку інвестора з метою найменш витратного способу виведення банку з ринку", - повідомив К.Ворушилін.

Як повідомлялося з посиланням на НБУ, з 17 серпня банк "Фінанси та Кредит" перейшов на звичайний режим роботи, але у зв'язку з тим, що акціонер не виконав свої зобов'язання, НБУ 17 вересня визнало фінустанову неплатоспроможною.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 18 вересня ввів адміністрацію у банк "Фінанси та Кредит".

Уповноваженою особою на тимчасову адміністрацію у банку призначена Олена Чернявська терміном на три місяці.

"Банк "Фінанси та Кредит" узяв на себе зобов'язання щодо підтримки ліквідності банку за рахунок надходжень від продажу непрофільних активів акціонера й щодо дотримання обов'язкових резервів та інших нормативів... Коли акціонер не виконав свої зобов'язання - ми швидко відреагували. Сьогодні банк був визнаний неплатоспроможним і переданий до Фонду (гарантування вкладів фізичних осіб, ФГВФО - ІФ) ", - наводиться в повідомленні коментар глави НБУ Валерії Гонтаревої.

Банк "Фінанси та Кредит" засновано в 1990 році. Його основним бенефіціаром є український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій та CEO гірничорудної компанії Ferrexpo К.Жеваго.

За даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 року банк посідав 10-те місце (38,88 млрд грн) серед 127 банків, що діяли в країні.

Його зобов'язання перед фізособами на цю дату дорівнювали 16,98 млрд грн, зокрема у валюті - 11,61 млрд грн.

Директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін повідомляв, що загальний обсяг зобов'язань Фонду з виплат вкладникам 56 неплатоспроможних банків становить 61,5 млрд грн, з них в 2015 році вкладники отримали 31,65 млрд грн, а загальна сума виплат в 2014-2015 рр. становила 45,6 млрд грн. Заплановані в 2015 році виплати вкладникам становлять 46,31 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА