17:42 21.09.2015

Збитки українських кондитерів через введення Білоруссю санепідемекспертизи сягають 40 млн грн

2 хв читати
Збитки українських кондитерів через введення Білоруссю санепідемекспертизи сягають 40 млн грн

Асоціація "Укркондпром" закликає уряд вжити дієвих заходів у відповідь на введену з 27 серпня Республікою Білорусь обов'язкову санітарно-гігієнічну експертизу імпортної продукції.

Згідно з прес-релізом асоціації, у зв'язку з цим рішенням доступ українських товарів на ринок Білорусі суттєво обмежений, а збитки вітчизняної кондитерської галузі внаслідок таких заходів вже становлять близько 40 млн грн і надалі збільшуватимуться.

На думку глави "Укркондпром" Олександра Балдинюка, Білорусь відверто порушує угоду про вільної торгівлі СНД від 2011 року.

"Білорусь, експлуатуючи український ринок у режимі найбільшого сприяння, що забезпечує їй українська сторона, і маючи позитивне торговельне сальдо з Україною в розмірі близько $0,5 млрд, сама вдається до незаконних адміністративних методів блокування доступу українських товарів на білоруський ринок", - процитовано в прес-релізі слова О. Балдинюка.

Асоціація "Укркондпром" подала до Мінекономрозвитку України заяву на проведення розслідування з метою встановлення дискримінаційних і недружніх дій з боку Республіки Білорусь стосовно українських виробників.

Постанова ради міністрів Республіки Білорусь №666 "Про внесення доповнень до постанови ради міністрів Республіки Білорусь від 17 лютого 2012 року № 156" набула чинності 27 серпня 2015 року.

Згідно з постановою запроваджується адміністративна процедура стосовно юридичних осіб та приватних підприємців - державна санітарно-гігієнічна експертиза продукції зарубіжного виробництва. Державна санітарно-гігієнічна експертиза не проводиться стосовно продукції білоруських виробників і виробників країн-членів ЄАЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА