15:35 24.09.2015

Київрада узаконила створення скверу Небесної Сотні поруч із Михайлівським Золотоверхим монастирем

1 хв читати
Київрада узаконила створення скверу Небесної Сотні поруч із Михайлівським Золотоверхим монастирем

Київська міська рада розірвала договори оренди земельних ділянок на вул. Михайлівській, 24-26, у Києві з ТОВ "Укрінвестресурс" і передав їх під облаштування скверу Небесної Сотні.

Таке рішення було прийнято на засіданні Київради в четвер через систематичнуї несплату оренди, численних скарг громадян з приводу передбаченої забудови ділянок, а також невиконання товариством умов договору оренди, а саме - завершити забудову земельних ділянок та реконструкцію об'єкта в строки, встановлені проектною документацією.

Ділянки площею 0,2697 га і 0,0266 га були передані ТОВ "Укрінвестресурс" у 2007 році передавалися для реконструкції та облаштування скверу, будівництва готельно-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського, торговельного, соціального призначення, з наземним і підземним паркінгами.

Ініціатором цього рішення виступив мер Києва Віталій Кличко. "Якщо є протест громадськості, то ми не можемо на це не зважати. Громада переконана, що на Михайлівській повинен бути сквер, облаштувала його, значить тут залишиться сквер", -наголосив він.

Сквер Небесної Сотні поруч із Михайлівською площею облаштували київські активісти і місцеві жителі в 2014 році своїми силами і за власні кошти. Однак рішенням суду від 14 жовтня 2014 року було підтверджено законність виділення цієї ділянки ТОВ "Укрінвестресурс".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА