17:24 25.09.2015

Фонд гарантування вкладів може виплатити вкладникам банку "Фінанси та Кредит" 10,479 млрд грн

1 хв читати

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) може виплатити вкладникам-фізичним особам неплатоспроможного банк "Фінанси та Кредит" 10,479 млрд грн за даними звітності на 18 вересня.

Як повідомляється на сайті ФГВФО, обсяг коштів фізичних осіб в банку до 18 вересня становив 17,019 млрд грн, юридичних осіб – 4,042 млрд грн.

ФГВФО також повідомив, що розпочав пошук інвесторів для банку.

Фонд пропонує потенційним інвесторам відчуження всіх або частини активів і зобов'язань банку на користь приймаючого банку, створення та продаж інвестору перехідного банку з переданням йому активів і зобов'язань банку або продаж банку загалом.

Документи від потенційних інвесторів для участі в конкурсі ФГВФО приймаються до 5 жовтня.

Як повідомлялося з посиланням на НБУ, з 17 серпня банк "Фінанси та Кредит" перейшов на звичайний режим роботи, але в зв'язку з тим, що акціонер не виконав своїх зобов'язань, регулятор визнав фінзаклад неплатоспроможним і ФГВФО 18 вересня ввів у банк тимчасову адміністрацію.

Банк "Фінанси та Кредит" засновано в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

За даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 року банк посідав 10-е місце (38,88 млрд грн) серед 127 банків країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА