10:46 29.09.2015

Провадження за обвинуваченням російських спецназівців слід передати до Апеляційного суду

1 хв читати
Провадження за обвинуваченням російських спецназівців слід передати до Апеляційного суду

Голосіївський районний суд Києва своїм визначенням направив матеріали кримінальної справи за звинуваченням співробітників Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу Збройних сил РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова в Апеляційний суд Києва, щоб той, у свою чергу, передав документи до Вищого спецсуду із розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

"Направити до Апеляційного суду Києва для звернення з поданням до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ для вирішення питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого.. Обраний Єрофеєву і Александрову... запобіжний захід у вигляді утримання під вартою залишити без змін та продовжити до 21.11.2015 року включно", - оголосив ухвалу суду головуючий на підготовчому засіданні суддя Микола Дідик.

Ця ухвала оскарженню не підлягає.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення ухвалив Голосіївський райсуд Києва у вівторок вранці після розгляду заяви захисту спецназівців про порушення підсудності розгляду матеріалів.

Раніше адвокат Є. Єрофєєва Оксана Соколовська і адвокат О. Александрова Костянтин Кравчук висловили переконання, що матеріали справи мають розглядатися в Новоайдарському суді, оскільки події, які інкримінуються російським спецназівцям, відбулися саме в тій місцевості.

У свою чергу, сторона обвинувачення наполягає на тому, що за місцем подій неможливе проведення засідань суду у зв'язку зі складною обстановкою із безпекою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА