11:40 29.09.2015

Україна через рік вшановуватиме 75-ту річницю трагедії в Бабиному Яру на міжнародному рівні - Яценюк

1 хв читати
Україна через рік вшановуватиме 75-ту річницю трагедії в Бабиному Яру на міжнародному рівні - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що 75-у річницю трагедії у Бабиному Яру в наступному році вшановуватимуть на міжнародному рівні.

"У наступному році вшановуватимуть 75-у річниця трагедії у Бабиному Яру, і уряд разом з президентом прийняли рішення про створення організаційного комітету з вшанування пам'яті жертв цієї трагедії на міжнародному рівні", - сказав А. Яценюк після покладання квітів до пам'ятника жертвам трагедії в Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" у вівторок у Києві.

Прем'єр наголосив, що спроби радикальних сил розпалити міжнаціональну ворожнечу приречені на поразку.

"Точно так само, як і вандалізм, який планувався в Бабиному Яру, - він розслідується, і зараз посилено заходи безпеки, встановлені системи відеоспостереження, виділені додаткові патрулі, і це святе місце охороняється і буде охоронятися українською владою. Будь-хто, хто спробує вчинити вандалізм над пам'яттю мільйонів, буде покараний владою", - наголосив він.

Прем'єр додав, що в рамках заходів до 75-х роковин жертв у Бабиному Яру має з'явитися також "меморіал світового рівня". "Ми зараз обговорюватимемо, хто, яким чином і який проект меморіалу буде реалізований в Бабиному Яру", - сказав А. Яценюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА